Bestanden uitpakken

Bestanden uitpakken

Het komt voor dat downloads verpakt zijn. Dit zijn dan vaak .rar of .zip bestanden. Deze moet je uitpakken voordat ze te gebruiken zijn. Deze uitleg gaat over het uitpakken van deze bestanden en ze plaatsen in een gewenste map.

Het programma dat wij hiervoor gebruiken is WinRAR, dit programma is gratis te downloaden op de website van WinRAR. Op hun downloadpagina moet je voor Windows computers een keuze maken tussen 32 en 63 bit systemen (klik als je wil weten wat jouw systeem is). Klik op de website van WinRAR jouw gewenste versie aan.
Bestanden uitpakken met WinRARVoor ons systeem nemen we de 64 bit Nederlandse Windows versie. Het downloaden start, dit is een klein bestand en zou niet lang moeten duren. Open het zojuist gedownloade bestand. Mocht er een melding komen voor doen van aanpassingen klik dan akkoord. Ga verder door installeren aan te klikken. Klik OK daaropvolgend om verder te gaan.
Bestanden uitpakken WinRAR downloaden installatieNa het aanklikken van OK komt er een melding van WinRAR dat de installatie voltooid is. Klik Gereed en WinRAR is klaar om te gebruiken.